12458  Littleton, Colorado
This project is an office addition to an existing residence.  The solution consisted of accentuating the existing linear path to the backyard along the strong line of the fence signifying the property boundary and the more informal line formed by the foothills to the west.  The strong horizontal lines of the natural wood screen element help to reinforce this path.  Much of the exterior walls consist of a translucent polycarbonate material with the occasional yellow acrylic panel highlight adding another layer to the horizontal element.  The polycarbonate serves twofold- during the day filtering natural sunlight into the space and at night transforming an otherwise solid wall to a beacon at the exterior.  Windows are placed to capture edited views of the foothills to the west and at the north wall of the office are metal panels to be used for chalk sketches.
  Lake House
  Lane Residence