C2  Lincoln, Nebraska
The backayard as an oasis - a strong connection between interior and exterior.  A composition of a volume with directed views out to the natural environment offering privacy while also being in nature.  The surrounding site elements of a wood lined path cut into the existing concrete, a deck and walking 'strips' also cut out of the existing concrete to form planting areas play a vital role in making this a successful 'four season' space.  Low horizontal planes overhead re-inforce the spatial flow of interior to exterior and conversely from exterior to interior.  The wood structure reveals itself through the 'skin' of the polycarbonate similar to a jellyfish.  On the west side the polycarbonate 'skin' erodes exposing the repetitive wood structure that now forms a privacy screen.

  Lake House
  Lane Residence